onsdag 29 februari 2012

Kyckling under krämigt täcke


Det här är en av mina absoluta favoriträtter som jag faktiskt inte gör värst ofta. Liknar "Creamy chicken bacon" som jag också har recept på men den här varianten är snäppet vassare. Himmelskt gott! Receptet har jag ursprungligen hittat bland ICA:s recept och denna gjorde jag många gånger även innan LCHF-tiden.

INGREDIENSER 4 personer:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlök solo
½ burk grillad paprika i olja
ca. 1 dl svarta oliver
salt
peppar (jag använde Santa Marias Chicken & Steak och det var kanongott)
1-2 dl riven västerbottenost
4 dl creme fraiche
1 pkt bacontärningar
smör eller olivolja att steka i

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Putsa kycklingfiléerna om det behövs
3. Bryn dem i stekpannan tills de har fått lite färg. Cirka 4 minuter på var sida. Salta och peppra efter smak.
4. Finhacka under tiden löken, vitlöken, paprikan och dela oliverna¨på mitten
5. Lägg över kycklingfiléerna i en smord ungsform när de har fått fin färg
6. Stek bacontärningarna och när de börjar få färg lägger du även i löken, paprikan och oliverna och låter dem steka med en stund. Låt svalna en liten stund
7. Blanda ihop osten med creme fraiche och tillsätt sedan bacon & grönsaksfräset. Rör om ordentligt och salta och peppra ytterligare om du vill. Tänk på att baconet avger en hel del sälta!
8. Bred röran över kycklingen som ett täcke och ställ sedan in i ugnen i cirka 20 minuter

Igår åt jag denna rätt tillsammans med lite Ratatouille. Så jäkla gott! Om man vill kan man även strö över lite extra oliver vid servering och kanske garnera med lite färsk basilika...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar