tisdag 3 september 2013

Limepaj med jordgubbar


                        6-8 bitar
                 INGREDIENSER:

Limekrämen
1 liten burk (250 gr) kesella
1 dl vispgrädde
2 lime (skal av 1 + saften av 1,5)
1 tsk ekologiskt vanljpulver
1 dl stevia strö
2 äggulor
2 gelantinblad
jordgubbar

Smuldegen
50 gr smör
1,5 dl mandelmjöl
2,5 msk stevia/erythritolblandning (Ica stevia strö tex)

GÖR SÅHÄR:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
2. Vispa grädden.
3. Vispa ihop äggulor med sötningen. Blanda sedan ner kesella, vanilj och lime.
4. Blanda grädden med kesellablandningen. Häll i kastrull och värm, mycket försiktigt, det ska bara bli ljummet så att gelatinet smälter. Ställ i kylskåp under tiden du gör botten.
5. Smält smöret och blanda ihop det med mandelmjöl och sötning. Platta ut degen i en springform (20 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen på ca 175 grader i 10 minuter.
6. Häll limekrämen över mandelbottnen och låt stå kallt i kylskåp över natten.
7. Lossa kakan försiktigt från springformen innan du tar loss kanten.
Dekorera med jordgubbar och lime.

Supersmaskigt blir det!
 

2 kommentarer:

Mossa sa...

Har du slutat helt med lchf? följer dig på insta och det är dåligt med lowcarb där?! :(

Tessan sa...

Jag har inte ätit LCHF på över ett halvår men ska försöka återgå till detta igen