måndag 25 mars 2013

Cake Pops



 
Cake Pops är något som är riktigt smarrigt men innehåller naturligtvis mängder av socker. Därför funderade jag lite över hur man skulle kunna göra ett nyttigare alternativ.
Lyckades överförväntan faktiskt. Tyckte de blev riktigt smarriga!
 
INGREDIENSER:
3 dl mandelmjöl
100 g smör
2 msk Stevia strö
 
100 g Philadelphiaost
2 msk ekologiskt kakao
3 msk Stevia strö
 
150 g mörk choklad minst 70%
Garnering: cocosflingor, mandelcrunch eller krossade nötter
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör sedan ner mandelmjölet och sötningen.
3. Bred ut smeten ganska så tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i cirka 7-8 minuter i ugnen. Degen ska få färg utan att bli bränd
5. Låt degen svalna på plåten i 30 min-1 timma
6. Smula ned ungefär hälften av crunchen i en mixer och tillsätt philadelphiaost, kakao och sötning. Mixa ihop allt till en smet.
7. Rulla smeten till små bollar och sätt i ett grillspett.
8. Placera bollarna i kylen i någon timme tills de har stelnat. Tips! Använd oais eller sätt pinnarma i ett glas som du fyller med pärlsocker så att de inte ramlar.
 
9. När bollarna har stelnat smälter du chokladen över vattenbad eller på låg värme i en kastrull. Doppa bollarna i chokladen och använd valfri garnering. Låt stå kallt i en halvtimme innan servering.

Inga kommentarer: