torsdag 27 september 2012

Morotskaka LCHF

 
Jag älskar morotskaka och därför var jag bara tvungen att testa en variant utan socker. Grundreceptet är hämtat från: www.metrobloggen.se/millasmat men jag har ändrat litegrann i det.
Kakan blev väldigt saftig och god så receptet rekommenderas verkligen.
 
INGREDIENSER 10-12 bitar:
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl finrivna morötter
50 g smält smör
0,5 dl Stevia Strö eller Sukrin
 
Frosting:
50 g rumstempererat smör
200 g färskost
1 tsk limesaft
0,5 dl Sukrin melis
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Vispa under tiden ihop ägg med sötningsmedel och vaniljpulver.
4. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i äggblandningen.
5. Häll upp smeten i en springform (jag hade en 24 cm) som är klädd med bakplåtspapper i botten.
6. Ställ in längst ned i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
7. När kakan har svalnat vispar du ihop färskost, smör och sötningsmedel med en elvisp så att det blir en slät smet.
8. Smaka av med limesaft
9. Bred sedan frostingen över kakan
 
Kakan kan frysas men gör det bitvis. Tinas i kylskåp över natten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det smälta smöret och den turkiska youhurten ska inte vara med i smeten eller??

Anonym sa...

Yoghurt ska det vara