måndag 3 september 2012

Kladdkakemuffins med hallonfrosting

 
Hittade detta recept på kladdkakemuffins hos duktiga Annika Rogneby som jag bara var tvungen att testa. Originalreceptet kan ni se här
Trodde dock att det skulle bli lite väl mäktigt att ha chokladfrosting på så jag provade med hallonsmak istället och det blev ju jättegott!
 
INGREDIENSER CIRKA 12 ST:
0,75 dl sukrin
3 ägg
125 g smör
150 g mörk choklad (jag använde 86%)
1 kryddmått vaniljpulver
 
Frosting:
200 g philadelphiaost
2 dl Sukrin melis
50 g smör
1 kryddmått vaniljpulver
1 dl frysta tinade hallon
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och sukrin fluffigt
3. Smält smöret på låg värme och bryt ned chokladen i små bitar och rör ner i smöret tills allt är smält.
4. Häll chokladen i äggblandningen och vispa ihop. Tillsätt vaniljpulvret.
5. Häll upp smeten i muffinsformar. Helst ska de vara av silikon men jag använde vanliga och det gick faktiskt fint.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter och låt dem sedan svalna medans du förbereder frostingen.
7. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen tills allting är en slät smet.
8. Klicka eller spritsa på frostingen och sen är det klart!
 

Inga kommentarer: