fredag 31 augusti 2012

Örtbakad kassler

 
Jag är ju väldigt förtjust i kassler. Lättvindig och god mat och går att variera i all oändlighet. Igår testade jag en ny kombination som blev jättegod.
 
INGREDIENSER 4 PERSONER:
cirka 800 g kassler
3 dl creme fraiche
Färska örter (basilika, oregano, timjan). Jag använde färskfrysta Findus Örtkryddor Provencale
2 dl riven ost
½ röd paprika
10 st färska champinjoner
½-1 gul lök
salt
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skiva kasslern och lägg i en smord ungsform
3. Blanda creme fraiche, örtkryddorna och rör ner osten. Salta och smaka av.
4. Finhacka löken och paprikan. Skiva champinjonerna.
5. Stek grönsakerna några minuter så att de mjuknar lite.
6. Blanda ner grönsakerna i creme fraicheblandningen och bred sedan över kasslern som ett täcke
7. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills osten har fått fin färg.
 

Inga kommentarer: