onsdag 22 augusti 2012

Fläskkotlettgryta med sparris

 
Hade några fläskkotletter över här hemma och slängde därför ihop en gryta som blev överraskande god. Förr gillade jag inte fläskkotletter något vidare men nu har jag totalt ändrat åsikt. Detta var riktigt smarrigt och mättande.
 
INGREDIENSER 4 PERSONER:
4 st fläskkotletter
1 gul lök
1 röd lök
100 g färska champinjoner
1 burk grön sparris
½ gul paprika
½ röd paprika
2 msk soya
2 msk kalvfond
4 dl grädde
salt
nymalen svartpeppar
 
GÖR SÅHÄR:
1. Finhacka löken, strimla paprikan och skiva champinjonerna. Fräs några minuter i smör så att grönsakerna mjuknar lite. Häll över i en gryta.
2. Strimla fläskkotletterna och bryn dem i stekpannan. Salta och peppra efter smak. Häll över i grytan när köttet är genomstekt.
3. Tillsätt grädde, soya och fond.
4. Dela sparrisarna och lägg i grytan.
5. Låt puttra i cirka 15 minuter och smaka av med salt och peppar

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Tack för ett gott recept! :)

Tessan sa...

Varsegod:) Kul att du gillade det:)