onsdag 16 maj 2012

Mintbrownies


Idag har jag varit ledig och då passar det bra att provbaka lite LCHF-sötsaker tycker jag. Det är så sällan jag har tid för detta så det gäller att passa på. Detta recept hittade jag på Annika Rognebys blogg och har varit sugen på att testa detta ett tag. Bytte dock ut den vanliga chokladen mot mint och skippade BakePro (hade slut) och ersatte istället med pofiber. Använde även ICA:s Stevia strö istället för sukrin. Blev riktigt jäkla gott och till och med Angelina käkade trots de lite mer "vuxna" ingredienserna.

INGREDIENSER (ca.20 bitar):
3 ägg
1,5 dl stevia strö
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
0,25 dl pofiber
0,25 dl fiberhusk
1,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 dl hasselnötter
75 g choklad (70%-86%) Jag använde mint 70%

Glasyr:
1 dl grädde
100 gram mörk choklad (mint)

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Vispa ägg och stevia fluffigt med en elvisp
4. Häll ner mjölken i smöret och blanda. Häll sedan ner det i äggblandningen.
5. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i smeten.
6. Grovhacka nötterna och chokladen och vänd ner i smeten. Rör om ordentligt.
7. Klipp ett bakplåtspapper i samma storlek som långpannan (26*20 cm) och smöra fast ordentligt.
8. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter
9. Låt kakan svalna
10. Häll grädden i en kastrull och bryt chokladen i små bitar. Låt chokladen smälta ner i grädden på låg värme. Rör hela tiden. Låt sedan smeten svalna något så att den blir lite mer trögflytande.
11. Bred över glasyren på kakan och ställ den kallt i någon timme och skär sedan i lagomt stora bitar. Garnera eventuellt med nötter eller liknande.



3 kommentarer:

dietandthecity sa...

Är den värd att baka? God? På en skala 1-10 ;)? Ääälskar mint!!!

Tessan sa...

I alla fall en 8:a anser jag.

Anonym sa...

Nu är jag glad att jag märkte denna webbplats, precis lämplig information som sökes!